sâmbătă - 10iunie - 2023
spot_img
AcasăTEHNOLOGIEThe Tech Weekender: Cele mai bune știri din lumea tehnologiei în această...

The Tech Weekender: Cele mai bune știri din lumea tehnologiei în această săptămână

Proiectul pentru 2022 pentru proiectul de lege pentru protecția datelor este aici, Apple poate să nu fie atât de concentrat pe confidențialitate pe cât credeți, Meta lansează noi instrumente minore de siguranță pentru Facebook și Instagram, Call of Duty: Warzone 2 are deja peste 25 de milioane de jucători, dezvăluie Qualcomm Snapdragon 782G, UE investighează TikTok cu privire la modul în care colectează date, iar AI Galactica de la Meta este acum offline

 

Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal digitale, 2022 vine după ce guvernul a retras Legea privind protecția datelor cu caracter personal, 2019 fiind retras din Parlament. Proiectul de lege este deschis pentru feedback, rămâne de văzut cum vor reacționa internauții, industria și societatea civilă la noile prevederi. În timp ce așteptăm forma finală pe care o va lua proiectul de lege și impactul său, introducerea proiectului este un pas către un cadru dedicat protecției datelor, care este foarte necesar pe măsură ce economia se digitalizează din ce în ce mai mult și din ce în ce mai mulți indieni interacționează pe rețelele sociale.

Un raport realizat de Mysk, cercetători de securitate și dezvoltatori de aplicații, arată că Apple colectează date de utilizare care pot fi urmărite către dvs. folosind ceva cunoscut sub numele de Directory Services Identifier (DSID), care este un identificator unic legat de ID-ul Apple și conturile iCloud.

Meta testează noi modalități de a împiedica conturile „suspecte” să trimită mesaje adolescenților pe Facebook și Instagram. De asemenea, vor fi făcute modificări pentru „a proteja adolescenții de a trimite mesaje adulților suspecti cu care nu sunt conectați”. Meta spune că etichetează un cont ca suspect dacă aparține unui adult care „a fost recent blocat sau raportat de un tânăr”.

Editorul american de jocuri Activision Blizzard a declarat că Call of Duty: Warzone 2 a trecut de 25 de milioane de jucători în doar cinci zile de la lansare. Vestea urmează un alt record pentru compania de jocuri. La începutul acestei luni, Call of Duty: Modern Warfare 2 a stabilit recordul pentru a deveni cel mai rapid joc din franciză cu venituri de un miliard de dolari. A realizat isprava în 10 zile de la lansare.

Producătorul american de cipuri Qualcomm a anunțat un nou chipset de gamă medie numit Snapdragon 782G pentru a înlocui Snapdragon 778G, un sistem popular pe cip (SoC) care se găsește de obicei în smartphone-urile de gamă medie. Qualcomm nu a spus când va intra noul chipset în telefoane și nici nu a dezvăluit numele companiilor care vor fi primele care vor transporta noul SoC.

Uniunea Europeană a confirmat mai multe investigații în curs de desfășurare cu privire la practicile de date ale TikTok și la modul în care compania difuzează reclame adresate minorilor. Ca răspuns la o scrisoare trimisă de membri ai Parlamentului European care și-au exprimat îngrijorarea că datele utilizatorilor UE sunt trimise în China, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că Uniunea investighează TikTok.

Meta a scos demonstrația pentru robotul său de inteligență artificială (AI) Galactica, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că falsifică lucrări de cercetare în cel mai recent eșec pentru părintele Facebook după fiasco-ul său metavers. Galactica a fost introdus ca un model de limbaj la scară largă pentru știință care ar putea „rezuma literatura academică, rezolva probleme de matematică, genera articole Wiki, scrie cod științific, adnota molecule și proteine ​​și multe altele”.

 

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Boală coronariană