sâmbătă - 10iunie - 2023
spot_img
AcasăTEHNOLOGIEMetode rapide ca să-ți optimizezi computerul, de la Windows 7 la Windows...

Metode rapide ca să-ți optimizezi computerul, de la Windows 7 la Windows 11

PC-urile pe Windows au darul, la un moment dat, să încetinească. Evident, acest lucru poate să reprezinte o mare sursă de stres pentru utilizator.

Așadar, iată ce trebuie să faci dacă vrei ca PC-ul tău pe Windows, fie că vorbim despre 7 sau 11, să „meargă” mult mai bine.

Soluții pentru a-ți face computerul pe Windows mai rapid
În cazul în care PC-ul tău funcționează lent, este clar că ceva anume folosește acele resurse.

Pentru a afla ce anume, deschide Managerul de activități, apasă pe „CPU”, Memory și Disk pentru a sorta lista în funcție de aplicațiile care folosesc cele mai multe resurse. Dacă constați că una dintre ele „mănâncă” prea multă memorie, „ucide-o” – mai ales dacă nu o folosești în acel moment.

Windows folosește destul de multe animații, iar acele animații pot face PC-ul să fie puțin mai lent. De exemplu, Windows poate minimiza și maximiza ferestrele instantaneu dacă dezactivezi animațiile asociate.

Aceleași probleme le poate cauza inclusiv browserul. Pentru optimizare, încearcă să nu ai prea multe extensii instalate. În mod sigur nu le folosești, oricum, pe toate.

Ai face bine să verifici și dacă există soft-uri care rulează inutil pe fundal. Ca să vezi asta, trebuie să intri din nou în Task Manager și să închizi de acolo tot ce nu îți trebuie în acel moment.

Mai mult, fii mereu atent să nu umpli hard-ul până la exces, mai ales partiția C (cea pe care ai instalat Windows-ul). În cazul în care ai ajuns la limită cu spațiul, ai șanse reale să fii martorul blocării efective a PC-ului.

Nu uita ca, măcar din când în când, să-ți defragmentezi partițiile. Poți seta computerul să facă asta de unul singur, la o dată și o oră aleasă de tine.

Pentru a dezactiva animațiile, apăsă tasta Windows + X sau dă click dreapta pe butonul Start și selectează „Sistem”, apoi „Ajustați pentru cea mai bună performanță”. Poți apoi să debifezi „Animați ferestrele când minimizați și maximizați”.

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Boală coronariană