joi - 23martie - 2023
spot_img
AcasăTEHNOLOGIEA Plague Tale: Recviem recenzie: „O bucată captivantă de evadare istorică”

A Plague Tale: Recviem recenzie: „O bucată captivantă de evadare istorică”

A Plague Tale: Requiem nu modifică drastic fundația stabilită de Innocence, dar repetând punctele sale forte ca o fabulă bazată pe personaje într-un cadru istoric adesea ignorat, Asobi spune încă o poveste de reținut.

Pro

  • +Prezentare superbă a unui cadru rar explorat
  • +Hoardele de șobolani rămân impresionante din punct de vedere vizual și mecanic
  • +Cutii de nisip ascunse cu mai multe straturi

Contra

  • -Personajele nu vorbesc sau se comportă întotdeauna în mod convingător
  • -Lupta greoaie poate submina întâlnirile
De ce poți avea încredere în GamesRadar+ . Executorii  noștri experți petrec ore întregi testând și comparând produse și servicii, astfel încât să poți alege cel mai bun pentru tine. Aflați mai multe despre cum testăm .

Duhoarea morții atârnă grea în A Plague Tale: Requiem. O vedere fără cadavru este un lux rar în campania sa de 18 ore și, chiar și atunci, astfel de amânări sunt de obicei întrerupte de șobolani, mercenari, sectatori sau orice altă groază pentru capul tău.

FAPTE RAPIDE: A Plague Tale Requiem

A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

Data lansării: 18 octombrie 2022
Platformă(e): PS5, Xbox Series X,
Dezvoltator PC: Asobi Studio
Editor: Focus Entertainment

Acest lucru nu va fi o surpriză pentru cei care au jucat precursorul din 2019 al Asobi Studio, A Plague Tale: Innocence , care a oferit ea însăși o coborâre la fel de îngrozitoare, de la bogăție la zdrențe, în burta războiului și a suferinței, pe fundalul Franței secolului al XIV-lea. Din fericire, acea aventură narativă a avut o inimă care bătea sub forma celor două personaje centrale, Amicia și Hugo de Rune, care împreună au oferit un vestigiu de căldură și umanitate pentru a ne ancora într-o lume altfel înspăimântătoare.

Personajele rămân viața și sufletul din A Plague Tale: Requiem, deși de data aceasta relațiile lor sunt mai complicate. Atât Amicia, cât și Hugo poartă diferite tipuri de cicatrici de luptă din trauma lor comună (jocul începe la doar șase luni de la sfârșitul primului), și în timp ce călătoria lor pentru a găsi o nouă casă oferă un răgaz din oroarea lumii din jur. ei, nu trece mult până când boala lui Hugo va izbucni din nou, aducând mai multe probleme cu ea.

Probleme de familie

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

Dacă A Plague Tale: Innocence s-a inspirat în mare măsură din temele din The Last of Us: Part 1 în povestirea sa, țesând o narațiune despre două personaje familiale care trebuie să învețe să depindă unul de celălalt în circumstanțe îngrozitoare, Requiem are ecourile echivalente în Naughty Dog’s continuare, întrebând cum ar putea fi afectată o adolescentă de tendința ei crescândă pentru violență și numărul de cadavre se adună în urma ei. Povestea lui Hugo este încă o parte importantă a narațiunii generale, dar o bună parte din Requiem are loc fără el alături de Amicia, permițându-i lui Asobi să petreacă mai mult timp adâncindu-se în psihicul tulburat al fratelui mai mare – și cum îi afectează interacțiunile cu prietenii. , familie și dușmani deopotrivă.

Acest studiu al personajelor nu este întotdeauna tratat atât de delicat pe cât ar trebui să fie, totuși, cu Amicia, adesea yoyo, între pofta de sânge furioasă și angoasa torturată, cu o frecvență și o intensitate care nu se potrivește ca un arc narativ convingător. Totul se simte puțin grăbit, mai ales că lupta Amiciei este brusc abandonată atunci când o schimbare în actul al doilea îi reunește pe De Runes, iar povestea își concentrează atenția asupra căutării celor doi pentru un remediu pentru boala lui Hugo.

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

Vânătoarea lor pentru o insulă misterioasă care promite un astfel de leac menține, cel puțin, un tempo rapid, echilibrând scenele mai întunecate și sângeroase ale Plague Tale cu buzunare de turism virtual minunat realizat, în care Amicia și Hugo ajung să aprecieze priveliștile și sunetele Franței medievale. cu o minune copilărească. Este adevărat că nebunia cu ochii mari ai lui Hugo poate părea uneori mai enervant decât drăgălăș, parțial ca o victimă a celor mai înfiorătoare replici din dialogul așa-așa de la Requiem, dar, din nou, acel copil de cinci ani nu începe să devină enervant după ce a petrecut. timp prelungit în compania lor?

Povestea lui Requiem are cu siguranță o parte echitabilă de dureri de creștere, dar seriozitatea cu care Asobi Studio își colorează personajele, deși cu o pensulă mare, este în cele din urmă dificil să nu te lase fermecat. Odată ce actul final va începe, iar unele dintre revelațiile mai mari ridică miza, te vei trezi complet investit în direcția în care se îndreaptă Requiem și în implicațiile pe care le-ar putea lăsa pentru viitorul serialului.

Sobolani si tot

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

În mod similar, este nevoie de puțin timp înainte ca Requiem să devină un joc stealth mai ambițios decât predecesorul său, deoarece Amicia descoperă treptat noi modalități de a distrage atenția sau de a trimite mulți inamici umani și rozătoare care îi intersectează calea. Noua completare a cutiei de instrumente este o arbaletă, care îi permite Amiciei să elimine rapid și în liniște inamicii cu căști. Săgețile sunt rare, totuși, așa că nu vă așteptați să vă bazați pe ea la fel de mult ca praștia care se întoarce, al cărui sistem de direcționare hipersensibil poate fi încă puțin frustrant de utilizat, mai ales atunci când viteza și precizia echivalează cu a rămâne în viață.

Abilitățile lui Hugo ca purtător al blestemului Macula au devenit, de asemenea, mai sofisticate, permițându-i să simtă inamicii de la distanță și chiar să preia controlul asupra hoardelor întregi de șobolani capabili să devoreze mai mulți inamici în succesiune. Acest lucru, pe lângă noile ingrediente alchimice, cum ar fi gudronul, alături de abilitățile specifice oferite de personajele care ți se alătură de-a lungul călătoriei, lărgește în mod semnificativ domeniul de aplicare al acțiunii furtive a Plague Tale, permițând abordări mai experimentale și strategice ale întâlnirilor.

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

„Peisajele delicioase ale lui Requiem și mediile atmosferice stau în față cu puterea vizuală a multor contemporani săi”

Această ambiție extinsă se reflectă în egală măsură și în abordarea lui Requiem asupra progresiei personajelor, care este împărțită în două benzi distincte. Primul, legat de instrumentele Amicia, poate fi actualizat la bancurile de lucru prin intermediul resurselor adunate în mediul înconjurător. Al doilea, Skills, este în schimb legat de stilul de joc. Petreceți mai mult timp ocolind inamicii pe furiș, de exemplu, și veți putea progresa prin arborele de abilități Prudence al Amiciei, care deblochează mai multe abilități ascunse. Pe de altă parte, găsiți-vă mai des în luptă deschisă și, în schimb, veți crește nivelul arborelui de abilități agresive, oferind mai multe opțiuni pentru conflictul armat.

Este un sistem care recompensează comportamentul unui jucător, mai degrabă decât să-i ofere agenția de a-și urma manual calea de progres preferată; aceasta poate suna ca o decizie de design confuză, dar texturiază rapid jocul cu un strat suplimentar de strategie. Având spații de luptă mult mai deschise decât mediile interioare ale lui Innocence – oferind o mulțime de căi pentru diferite stiluri de implicare – Requiem le cere jucătorilor să se gândească cu atenție și tactic la modul în care doresc să procedeze prin fiecare scenariu și să ia în considerare tipul de războinic pe care îl doresc. Amicia să evolueze în.

Sistemele stealth ale lui Requiem prezintă o îmbunătățire semnificativă față de cele găsite în Innocence, dar acest domeniu extins dezvăluie, de asemenea, constrângerile AI și mecanicii lui Requiem, care nu sunt chiar atât de netede sau inteligente pe cât ați spera. Aceste rămășițe din primul joc nu au ajuns din urmă cu restul evoluțiilor sequelului, iar rezultatul este că nu este întotdeauna neapărat vina ta dacă ești prins. Deși aceste momente nu apar suficient de frecvent pentru a ruina complet întâlnirile lui Requiem, limitările lor rămân unul dintre puținele lucruri care continuă să țină înapoi Plague Tale ca o experiență stealth cu adevărat excepțională.

Turul Frantei

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

De la orașe înalte construite în coliseum-uri romane care se prăbușesc, până la coastele burnițe care ascund bârlogurile hoților și cuiburi de șobolani, Franța se dovedește din nou a fi un cadru câștigător pentru Asobi, care poate arăta frumusețea țării sale natale prin puterea impresionantă a sa. motor proprietar, toate fiind completate perfect de scorul izbitor al lui Olivier Deriviere. Există un punct mort ciudat (animațiile faciale pot fi modificate, iar modul foto captează imagini care sunt oarecum mai neclare decât cele reale), dar la nivel macro, priveliștile delicioase și mediile atmosferice ale lui Requiem stau în picioare cu puterea vizuală a mulți dintre contemporanii săi, inclusiv cei formați de echipe mult mai mari, cu bugete mult mai mari.

Acest sentiment de amploare este valabil mai ales atunci când apar hoardele infame de șobolani din A Plague Tale, dintre care 300.000 pot apărea acum în spațiul de joc odată, datorită deciziei înțeleapte a lui Asobi de a se concentra pe hardware-ul de nouă generație. Când rozătoarele ies din pământ în gheizere nesfânte de mustăți și blană, sau se aruncă prin pereți cu tremurături cataclismice și scrâșnind din dinți, ele sunt întotdeauna o vitrină audio-vizuală incitantă de admirat.

Ca și în cazul Innocence, șobolanii adaugă o altă dimensiune a jocului de mediu care îmbogățește atât puzzle-urile, cât și întâlnirile furtive, deoarece Amicia folosește lumina și alte tactici pentru a trece pe lângă ei, în timp ce îi condamnă pe alții la moarte cu o mie de mușcături atunci când îi învăluie în întuneric. Pe scurt, noutatea șobolanilor lui Plague Tale încă nu se uzează, Asobi găsind continuu noi modalități de a-i integra în povestea, lupta și designul de mediu al lui Requiem.

Captură de ecran A Plague Tale: Requiem
(Credit imagine: Focus Entertainment)

M-am trezit atât de mult bucurându-mă de prezența lor, de fapt, încât în ​​timpul unei secvențe extinse în care șobolanii nu erau văzuți nicăieri, chiar am început să-mi fie dor de nenorociții cu blană. Întoarcerea lor bruscă, revărsându-se în vedere cu un abandon feroce, a făcut astfel o priveliște și mai încântător de îmbucurătoare de văzut, chiar dacă Amicia însăși nu era chiar la fel de încântată să-i vadă ca mine.

Din fericire, chiar și fără fluxurile sale de orori cu patru picioare să se reverse pe fiecare centimetru al ecranului, A Plague Tale: Requiem nu este niciodată mai puțin decât o bucată captivantă de evadare istorică. Deși mi-aș fi dorit să văd un nivel mai mare de sofisticare în aceleași domenii de scriere și de joc care au împiedicat și Innocence în 2019, continuarea lui Asobi aduce iterații demne unui șablon deja fascinant și, făcând acest lucru, ne oferă un alt AA dragut. aventură single-player într-o piață altfel lipsită de ele.

A Plague Tale: Requiem a fost revizuit pe PS5 , cu un cod furnizat de editor.

Mai multe informatii

Platforme disponibile Jocuri, PC, Xbox Series X, PS5
Gen Stealth

Mai puțin

Sunt Features Writer de la GamesRadar, ceea ce mă face responsabil pentru a oferi internetului cât mai multe dintre cuvintele mele, inclusiv recenzii, previzualizări, interviuri și multe altele. Internet norocos!

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată