duminică - 29ianuarie - 2023
spot_img
AcasăȘTIINȚĂA păstrat o piatră ani de zile crezând că este aur, dar...

A păstrat o piatră ani de zile crezând că este aur, dar a aflat că este, de fapt, ceva mai valoros

În anul 2015, un bărbat din Australia găsea ceea ce în sinea lui credea că este o piatră din aur, păstrând-o. Ulterior, s-a dovedit a fi ceva mult mai valoros decât metalul prețios.

În anul 2015, un bărbat din Australia găsea ceea ce în sinea lui credea că este o piatră din aur, păstrând-o. Ulterior, s-a dovedit a fi ceva mult mai valoros decât metalul prețios.

David Hole prospecta parcul regional Maryborough de lângă Melbourne, Australia. Înarmat cu un detector de metale, acesta descoperea o piatră foarte grea, fiind într-o zonă cu lut galben. A luat piatra acasă și a încercat să spargă respectiva piatră, crezând că va găsi o pepită din aur.

Acesta a utilizat un fierăstrău pentru pietre, un polizor unghiular, un burghiu și a apelat chiar și la acid. Nici măcar un baros nu l-a putut ajuta să facă o mică fisură în piatra neobișnuită. Asta pentru că ceea ce se străduia atât de mult să spargă nu era aur, după cum a aflat mai târziu, ci un meteorit rar.

„Avea acest aspect sculptat. Aceasta se formează când trec prin atmosferă, se topesc în exterior, iar atmosfera îi sculptează”, a declarat geologul Dermot Henry pentru The Sydney Morning Herald în 2019.

 

Incapabil să deschidă „stânca”, dar încă intrigat, Hole a dus pepita la Muzeul din Melbourne pentru identificare. De fapt, după 37 de ani de lucru la muzeu și de examinare a mii de roci, Henry a spus că doar două dintre el s-au dovedit a fi meteoriți adevărați, iar acesta era unul dintre cei doi.

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată