luni - 20martie - 2023
spot_img
AcasăREȚETE DE VACANȚĂTimp pentru a savura: un gust de călătorie lentă pe noul traseu...

Timp pentru a savura: un gust de călătorie lentă pe noul traseu alimentar din Somerset

Renumit pentru cheddar și cidru, acest paradis al gurmanților are mult mai multe de prezentat într-un nou turneu gastronomic lansat în această vară. Natalie Paris merge înarmată cu stomacul gol

„Aceasta este Insula Avalon; este fertil”, a spus Tia Cusden de la Wild Garden , care conduce ateliere de grădinărit. „Oamenilor le place să cultive alimente .”

Îmi povestea despre Somerset și despre scena sa gastro-înfloritoare – a cărei esență a fost acum surprinsă într-un nou Somerset Food Trail , lansat în iulie, care va prezenta unii dintre cei mai buni producători artizanali de alimente și băuturi din sud-vest.

Județul este cunoscut pentru cidrul și brânză – stâncile de calcar ale Cheddar Gorge ascund peșteri străvechi în care Cheddar Man, un vânător-culegător din mezolitic, a trăit cândva și unde oamenii moderni încă păstrează faimoasa brânză cu același nume până în prezent. Dar traseul include, de asemenea, totul, de la fabricarea cârnaților la ciocolată, împreună cu plimbări cu tractorul și tururi de fermă ecologică de la localnici precum Tia.

Răsfățați-vă cu o degustare de brânză la Felthams Farm(Natalie Paris)
Răsfățați-vă cu o degustare de brânză la Felthams Farm
(Natalie Paris)

Vor exista opțiuni de a merge cu bicicleta, pe jos sau cu mașina între magazinele agricole, livezi și restaurante de ultimă oră, cu principalele centre alimentare găsite în Wedmore, Bruton și Somerton. Pentru a-l încerca, am decis să stăm chiar lângă ultimul dintre acestea, într-o fermă cu trei dormitoare, recent renovată. Decoy Farm își folosește în mod inteligent spațiul, cu saloane bogat decorate, pline de artă contemporană și țesături grele, cu franjuri Ikat, selectate de designerul de interior David Hutton.

O grădină relaxantă, cu o pajiște cu iarbă lungă și o cadă cu hidromasaj, are vederi care se întinde pe o câmpie largă și verde presărată de oi, în timp ce bucătăria elegantă, din lemn de culoare închisă și marmură, are un frigider suficient de mare pentru a găzdui descoperiri delicioase de trasee (și fiți siguri, există o mulțime de acestea de savurat).

Pentru a degusta traseul din iulie, am închiriat biciclete de la Parrett Trail Bikes din Langport din apropiere, făcând o buclă până la Burrow Hill Cider Farm. După ce s-au plimbat între pajiștile râurilor zumzăiate de insecte și gardurile vii pline de pătrunjel de vacă, livezile de la Burrow Hill au fost punctul perfect de jumătate pentru un picnic.

Uitați de cheddar: brânzeturile moi, moderne și premiate de aici caută inspirație în Europa
Întrucât era sâmbătă, autobuzul cu etaj al fermei – un obișnuit al festivalului Glastonbury – vindea cidru pe sunetul unui pian honky-tonk, în timp ce familia Temperley, care face și Somerset Cider Brandy, oferea tururi la distileria lor de cupru. Întorcându-ne cu bicicleta, ne-am oprit la Muchelney Abbey, unde călugării medievali, am aflat, au supraviețuit cândva cu o „dietă” cu propria lor bere și anghile locale (acesta din urmă acum în declin grav).

Ca un semn de cap către o astfel de moștenire, Renegade Monk este o brânză puternică spălată în bere, făcută de Felthams Farm, unde am fost întâmpinați de patru scroafe de rasă rară, cu prisos, a doua zi. Uitați de cheddar: brânzeturile moi, moderne și premiate de aici privesc spre Europa pentru inspirație și evidențiază etichete uimitoare de artă punk. În timpul traseului alimentar, Felthams invită vizitatorii pentru degustări, pentru a identifica fluturi și pentru a vedea porcii hrăniți cu zerul rămas de la fabricarea brânzei.

Pentru a aprecia varietatea producătorilor care prosperă în Somerset, comparați o vizită la Wilkins, o fermă tradițională de cidru de lângă Wedmore, cu barul de cidru de la hotelul The Newt, lângă Bruton. La Wilkins, cidrul de fermă tulbure este servit din butoaie prăfuite într-un hambar la fel de gros de pânze de păianjen pe cât este de veseli cu obraji roz. The Newt, între timp, este un hotel de casă de țară, unde experimentele cu tehnicile de producție a șampaniei creează „cidru” premium, care este departe de a fi delicios.

Scroafele smulgând la Felthams Farm(Natalie Paris)
Scroafele smulgând la Felthams Farm
(Natalie Paris)

Chiar și vinificatorii fac lucruri interesante pe terenul Somerset, Wraxall Vineyard oferind prânzuri, iar Smith și Evans invitând pariori însetați la degustări ca parte a traseului. Acesta din urmă produce vin spumant premiat din terenul protejat de SSSI lângă Langport, care este acoperit cu 30 de tipuri diferite de iarbă – într-adevăr luxuriantă.

Ascuns pe o alee minusculă din Bruton, Westcombe Dairy este o oprire de neratat pentru brânză, saucisson și IPA artizanal de la The Wild Beer Co., care fabrică la fața locului. Cheddarul nepasteurizat de la Westcombe și alte brânzeturi apar în meniuri în sus și în josul țării – ca un proiect secundar, mințile curioase de aici au reprodus rețete de cheddar vechi de secole, încercând în același timp să-și diversifice solul pentru a îmbunătăți aroma. Acest lucru nu înseamnă însă că evită tehnicile moderne – departe de asta. De fapt, Tina Turnerul, cândva primul robot de turnat brânzeturi din lume, este cea care reglează camioanele de 25 kg, legate cu pânză, în magazinul lor cavernos. „Nu este nimic artizan în a transforma brânza cu mâna”, chicotește brânzarul Tom Calver. „Doare.”

Atât de multe produse locale de calitate dau naștere unor restaurante fine de la fermă la furculiță
Deloc surprinzător, atât de multe produse locale de calitate dă naștere unor restaurante fine de la fermă la furculiță. Cele mai bune mese de rezervat în Somerset în prezent sunt cele de la Osip din Bruton, cu stele Michelin, Holm în South Petherton și 28 Market Place din Somerton.

La cel mai nou dintre acestea, Holm, director-bucătar Nicholas Balfe savurează legătura pe care a făcut-o cu furnizorii locali. „Este ceea ce face ca un restaurant aici să fie atât de special”, a spus el. „În Londra, poți obține orice, dar aici putem cumpăra totul direct.” În acea noapte, o farfurie cu murăturile sale colorate și pline de culoare conținea rubarbă crescută de o localnică, în timp ce gnocchi de pământ, cu usturoi sălbatic, erau însoțiți de frunze de salată lăsate de un alt localnic.

Deși traseul oficial Somerset Food Trail, cu toate clopotele și fluierele însoțitoare, este o chestiune numai din iulie, mulți dintre producători pot fi vizitați pe tot parcursul anului, dacă sunt înștiințați. Dar adevărata atracție a traseului este că face ușor să gustați o întreagă gamă de arome, de la ricotta Somerset până la noua descoperire intrigantă a lui Dowdings, „Breakfast Cider”.

Acvaponia de pionierat Bioaqua(BNPS)
Acvaponia de pionierat Bioaqua
(BNPS)

De asemenea, s-ar putea să vă facă să vă gândiți la durabilitate. Lactatele hrănite cu pășuni și grădinile de piață reprezintă ecou o întoarcere la metodele tradiționale de agricultură. Cu toate acestea, acvaponia revoluționară expusă la Bioaqua, lângă Wedmore, unde legumele subzistă din apă îmbogățită cu nutrienți din deșeurile peștilor care înoată în bazinele din apropiere, ar putea într-o zi să schimbe modul în care se cultivă hrana – nu doar în Somerset, ci în întreaga lume. …

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată