luni - 20martie - 2023
spot_img
AcasăREȚETE DE VACANȚĂInsulele Scilly: 10 motive pentru a vizita răspunsul Regatului Unit la Maldive

Insulele Scilly: 10 motive pentru a vizita răspunsul Regatului Unit la Maldive

Cu plaje cu nisip alb, mări limpezi și insule cu piper de palmieri, o vizită în acest arhipelag se simte departe de casă, spuneBen Kentish

Cu plaje cu nisip alb, mări limpezi și insule cu piper de palmieri, o vizită în acest arhipelag se simte departe de casă, spuneBen Kentish

Există 10 motive pentru a începe să planificați o excursie în Insulele Scilly .

1. Oferă o notă de tropice
Situat chiar pe calea Gulf Stream, Scilly, așa cum este cunoscut localnicilor, are propriul microclimat – ceea ce înseamnă că vei decola din Marea Britanie continentală burniță și, totul fiind bine, vei ateriza pe ceea ce pare a fi un subtropical. insulă. Palmierii și suculentele piperează arhipelagul, iar în jurul fiecărui colț este o priveliște asupra mărilor turcoaz și a nisipurilor albe.

În timp ce temperaturile rar depășesc 25C chiar și vara, se simte mult mai cald, cu un sezon de vacanță care durează din martie până în octombrie. Doar asigurați-vă că împachetați o haină de ploaie bună – poate părea tropicală, dar este totuși Anglia.

2. Primești cinci insule la prețul uneia
Recomandat
Cele mai bune lucruri de făcut la Isles of Scilly Food Festival
O excursie la Scilly oferă un raport calitate-preț excelent, deoarece vă puteți bucura cu ușurință de cinci insule diferite în timpul șederii dumneavoastră. În timp ce majoritatea oamenilor se bazează pe cea mai mare insulă, St Mary’s, celelalte patru insule locuite merită toate vizitate. Există Tresco de lux, cu faimoasele grădini de mănăstire și atmosfera de stațiune îndrăgită, golfurile accidentate din Bryher cu vedere la Atlantic și stâncile măturate de vânt, St Agnes neîmblânzit și golfurile sale perfecte de carte poștală și căsuțele ciudate și plajele măturatoare din St Martin. Este ușor să ajungeți între ele, cu bărci care oferă excursii de mai multe ori pe zi.

Top Stories01:12 Country musician Jake Flint dies just hours after hisown wedding night

3. E ca și cum ai face un pas înapoi în timp
S-ar putea să fie doar la 30 de mile de Lands’ End, dar somnorosul Scilly se simte departe de agitația continentului. Florile sălbatice se prăbușesc în căsuțe de piatră și alei întortocheate duc la biserici ascunse, acoperite cu mușchi. Câmpurile de cricket îndesate lasă loc unor poteci stâncoase pe stânci, în timp ce drumurile, așa cum sunt, sunt presărate cu vechi cutii telefonice roșii și tarabe de onestitate care vând fructe și legume locale. Este greu să nu simți că ai călătorit în Comitatul lui Tolkien sau te-ai întors la o epocă în care totul era mult mai simplu.

4. Este plin de animale sălbatice

Du-te la reperarea focilor pe Scilly(Insulele Scilly)
Du-te la reperarea focilor pe Scilly(Insulele Scilly)

Fără o industrie reală, puține mașini și mult mai multe animale decât oamenii (doar aproximativ 2.000 de oameni trăiesc pe insule), Scilly nealterată este un vis pentru iubitorii de natură. Observatorii de păsări vin din toată lumea pentru a-și îndrepta binoclul spre cer – puffinii, care se înmulțesc pe insule pentru a se reproduce între sfârșitul lunii aprilie și iulie, sunt o atracție deosebită.

Când vine vorba de animale sălbatice, te poți apropia la fel de aproape în apă. Delfinii, marsuinii și balenele fac o vizită ocazională, iar St Martin’s Watersports oferă o excursie magică de snorkeling cu foci, în care mamiferele grase ajung la distanță de atingere.

5. Este fantastic pentru gurmanzi
Cu peștele proaspăt, fructele și legumele cultivate pe insulă, carnea crescută local și fructele de mare smulse direct din ocean, Scilly a devenit un loc de top pentru gastronomie în ultimii ani, deoarece o mulțime de noi deschideri de restaurante au dat viață insulelor. Locurile de vizitat obligatoriu în timpul zilei includ Juliet’s Garden din St Mary’s, unde vă puteți lenevi după-amiaza cu un sandviș cu crab, și Polreath Tea Room de pe St Martin’s, care servește prânzuri și ceaiuri cremă în grădina și sera însorită.

Pentru cina chiar lângă apă, vizitați bine numitul The Beach, chiar lângă plaja St Mary’s Porthloo, care servește fructe de mare somptuoase și pizza coaptă cu piatră într-un vechi șopron de bărci. Și nu veți dori să ratați fish and chips la pub-ul Turk’s Head de pe St Agnes – cel mai sud-vestic din Marea Britanie. Foodie Scilly atinge apogeul cu festivalul Taste of Scilly în fiecare septembrie.

6. Are unele dintre cele mai bune plaje ale țării

Plaja curată din St Martin's(Insulele Scilly)
Plaja curată din St Martin’s(Insulele Scilly)

Plajele din Scilly sunt frecvent enumerate printre cele mai bune din Marea Britanie și nu este greu de înțeles de ce. Întinderile lungi și goale de nisip alb amintesc mai mult de Maldive decât de Regatul Unit. Pentle Bay pe Tresco, Great Bay pe St Martin’s și Sand Bar de pe St Agnes sunt deosebit de idilice, dar toate insulele oferă țărmuri magnifice. Fiți avertizat, totuși: Scilly ar putea arăta ca la tropice, dar, cu marea atingând doar 17°C vara, cu siguranță nu are chef.

7. Este locul ideal pentru a deveni activ
De la kite-surfing, caiac și paddleboarding până la pescuitul de adâncime și scufundări, cele mai multe dintre activitățile mai solicitante de pe Scilly sunt pe bază de apă. Nenumăratele epave care se odihnesc pe fundul mării din jurul insulelor – cea mai mare concentrație din Marea Britanie, de fapt – sunt un paradis pentru scafandri, Școala de scufundări St Martin oferind ocazia de a vedea goelete din secolul al XVIII-lea și rămășițele tancului Cita care scufundat în St Mary’s în 1997.

Întors pe uscat, luați biciclete de la unul dintre numeroasele magazine de închiriere sau chiar rezervați o excursie cu cal.

8. Are o istorie bogată

Este ușor să sări între insule(Insulele Scilly)
Este ușor să sări între insule(Insulele Scilly)

Văzut de mult ca un punct de vedere strategic cheie care păzește gura Canalului Mânecii, arhipelagul are cea mai densă concentrație de situri istorice din Marea Britanie, inclusiv un sat din epoca bronzului și o cameră de înmormântare pe St Mary’s și o împrăștiere de morminte neolitice. Mai multe castele sunt presărate în jurul insulelor, majoritatea datând din timpul războiului civil englez, când forțele parlamentare ale lui Oliver Cromwell au capturat Insula Scilly de la regaliști.

Pe lângă vizitarea castelelor, vizitatorii pot rămâne într-unul. Construit în secolul al XVI-lea, Star Castle este acum unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe insule, dar și-a păstrat multe dintre caracteristicile sale originale.

9. Este cel mai bun loc pentru a experimenta cursele de concerte
O parte cheie a calendarului scillonian este cursele de concerte, care au loc miercuri și vineri serile în timpul sezonului de vară. Tradiția piloților de curse (bărci vechi din lemn cu vâsle) datează de secole, când bărbații din diferite insule se întreceau pentru a fi primii care ajungeau la cel mai recent naufragiu. Cei care ajungeau primii acolo și ajutau la salvarea echipajului și a încărcăturii aveau să primească o recompensă profitabilă de la proprietarul navei, așa că viteza pe apă era crucială.

Acum, fără presiune, cursele sunt un mod distractiv și distinctiv pentru locuitorii insulei de a rămâne în contact cu trecutul mai sumbru al lui Scilly. Ia o sticlă de vin și câteva gustări și sari pe una dintre bărcile de pasageri care pleacă pentru a urma cursele.

10. Este ușor de ajuns

Scilly ar putea arăta ca un arhipelag îndepărtat, dar, în realitate, insulele sunt împrăștiate la doar 30 de mile de coasta Cornish și sunt ușor accesibile din Londra. Zborul, deși nu este cea mai ieftină opțiune, este cea mai bună modalitate de a vă maximiza timpul pe Scilly. Există 10 zboruri pe zi către St Mary’s din Land’s End și trei pe zi din Newquay și Exeter. Pentru o variantă mai ieftină (și mai ecologică), luați feribotul, care circulă zilnic (de două ori pe zi sâmbăta) de la Penzance.

Elemente esențiale de călătorie
Rămânând acolo
Hotelul Karma din St Martin’s, situat la doar câțiva metri de nisipurile mari ale insulei, are senzația unei case de lux pe plajă, cu camere moderne văruite în alb. Personalul atent vă ajută să vă asigurați un sejur relaxat, iar mâncarea provine aproape în totalitate din Scilly, cu pește capturat zilnic de pescarii insulei și legume crescute pe drum.

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată