joi - 23martie - 2023
spot_img
AcasăREȚETE DE VACANȚĂCele mai puțin cunoscute destinații europene pentru soare fără aglomerație

Cele mai puțin cunoscute destinații europene pentru soare fără aglomerație

Alegerea noastră de locuri secrete pentru a vă rezolva plaja în această vară

Nu urmăriți masele care rezervă aceleași zboruri cu buget redus către aceleași locuri aglomerate. Alegeți una dintre aceste destinații sub-radar, unde soarele de vară vine cu o latură de liniște.

Alentejo, Portugalia

În timp ce toți ceilalți se grăbesc spre plajele din Algarve, îndreptați-vă spre Alentejo, regiunea portugheză vecină la nord. Este încă scăldat în razele de încredere, dar, în loc să lupți pentru un șezlong de-a lungul benzilor turistice aglomerate, te vei bucura de hoteluri de design tip boutique, vei aborda trasee epice de mers pe jos și te vei plimba în orașul Evora, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Linia sa pitorească de coastă este mărginită de plaje moi, stânci înalte și sate de pescari drăguțe, cu opțiunea pentru surfing încântator și observarea delfinilor. Aruncați orașele pe dealuri cu artizani locali și ruine antice – de exemplu, vila romană din São Cucufate – și cu siguranță nu veți rata stațiunile din Albufeira.

Paxos, Grecia

Este fantezia supremă a vacanței de vară: o insulă grecească care nu este plină până la refuz de turiști britanici. Va trebui să muncești puțin mai mult pentru a găsi un colț secret grecesc în sezonul de vârf, dar nu atât de greu – Paxos se află la doar o oră de călătorie cu hidrofoil de la Corfu, care este conectată cu Marea Britanie prin zeci de zboruri directe zilnice, luând doar o oră. peste trei ore. Recompensa ta pentru acel efort suplimentar? Plaje adormite și taverne confortabile care servesc pește proaspăt debarcat și salate cu feta. Plimbări deluroase de-a lungul stâncilor de cretă și pe lângă plantații de măslini și scufundări în golfuri strălucitoare. Cu alte cuvinte, raiul insular.

Coasta de Est, Corsica

Insula șic mediteraneană a Franței este plină de baruri pline de viață, hoteluri cool și iahturi miliardare care se plimbă în surf. Dar dacă doriți să evitați strălucirea – și, odată cu aceasta, masele de vacanți francezi care vizitează în timpul vacanțelor școlare – atunci evitați o mare parte a coastei de sud, precum și Bastia și capitala Ajaccio. În schimb, mergeți spre estul sălbatic, subestimat, unde lungi întinderi de nisip sunt punctate de cătune adormite. Întinderile aurii precum Tallone, susținute de arbusti, vin cu puține facilități, dar cu multă atmosferă relaxată.

Un golf lângă Lakka pe Paxos, Grecia(Getty Images/iStockphoto)
Un golf lângă Lakka pe Paxos, Grecia
(Getty Images/iStockphoto)

Peninsula Bozburun, Turcia

Marmaris construit ar putea fi la doar o oră distanță, dar vă veți simți la ani-lumină de ambianța stațiunii de pachet din Peninsula Bozburun adormită. Vârfurile acoperite cu covoare în pădure înverzită se grăbesc în golfuri turcoaz, iar drumurile înguste și ondulate se agață de stâncă; această geografie, în virtutea dramei sale, filtrează mulțimea pentru tine. Vile de vacanță private cu fața de piatră, cu vedere la vârfuri stâncoase și la mare împânzită cu bărci cu gulet – și cu piscine private și tot soarele pe care l-ați putea cere – vin și ele la un chilipir relativ.

Aude, Franța

Când vine vorba de plajele franceze, „ocupat” poate fi un termen relativ. Provence și Coasta de Azur au ieșit – prețurile sunt vertiginoase în această perioadă a anului, ca să nu mai vorbim de nivelurile de ambalare în conserve de sardine. Dar Aude, un departament la vest de faimoasa Riviera, rămâne relativ liniștită. Există plaje, desigur – o lungă întindere de plimbare de-a lungul aproape întregii coaste, o mare parte mărginită de saline. Dar există și orașe frumoase precum Bages, Lagrasse și Gruissan și orașul fortificat Carcassonne, inclus în lista UNESCO, precum și tufișuri sălbatice de gariga și podgorii frumoase de carte poștală.

Scivu pe Costa Verde din Sardinia(Getty Images/iStockphoto)
Scivu pe Costa Verde din Sardinia
(Getty Images/iStockphoto)

Insulele Cíes, Spania

Cât de hotărât ești să ieși de pe drumurile bătute? Pe acest arhipelag salbatic al Galiției, la doar 40 de minute cu feribotul de continent, nu există hoteluri. În schimb, dacă doriți să experimentați pe deplin plajele virgine, golfurile albastre Listerine și o atmosferă cu adevărat liniștită – vizitatorii au un plafon de doar 1.800 pe zi – va trebui să fiți pregătit să vă cazați în singurul loc de campare (din fericire, corturile pre-montate sunt disponibil). Dar, la rândul său, veți ajunge să vă treziți într-un peisaj aproape pustiu, cu snorke-uri încurajatoare la răsărit în apele răcoroase și observări de păsări marine protejate. Feriboturile pleacă din Vigo sau Cangas, pe coasta de nord-vest a țării.

Costa Verde, Sardinia

Cu plaje atât de uluitoare, este o minune că Costa Verde, la marginea vestică a Sardiniei, nu este mai aglomerată. Dunele de nisip înălțate – asemănătoare cu înălțimea unui deșert și cu o abordare furioasă a mării – sunt susținute de păduri presărate cu ferme și mine vechi și nu se vede o mega-stațiune la vedere. Vânturile puternice înseamnă surf grozav, în timp ce orientarea spre vest garantează apusuri de neuitat. Se simte un pic ca sfârșitul lumii aici, până când ajungi la ora cinei. Odată primiți călduros într-un agriturismo rustic (sejur la fermă), să vă ospătați cu porcheddu suculent , vă veți simți rapid ca acasă.

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată