sâmbătă - 10iunie - 2023
spot_img
AcasăARHITECTURĂCum vor arăta orașele viitorului. Proiectul realizat de doi tineri viitori arhitecți

Cum vor arăta orașele viitorului. Proiectul realizat de doi tineri viitori arhitecți

Orașele viitorului ar trebui să fie prietenoase cu mediul. "Suntem departe de a fi la un nivel acceptabil în colectarea deşeurilor", spune Ministrul Mediului. Apar însă noi speranțe.

Orașele viitorului ar trebui să fie prietenoase cu mediul. „Suntem departe de a fi la un nivel acceptabil în colectarea deşeurilor”, spune Ministrul Mediului. Apar însă noi speranțe.

Studenții de la facultățile de arhitectură din țară și-au imaginat cum ar arăta un oraș verde, iar finaliștii au fost și recompensați.

Proiectul, lansat în luna martie, le-a pus imaginația la contribuție studenților de la cele mai prestigioase facultăți de arhitectură din țară. Tema a constat în amenajarea unei suprafețe de până la 800 de metri pătrați, care să înglobeze amenajarea urbană cu puncte de colectare a deșeurulor electrice, locuri de joacă pentru copii, dar și spații verzi, destinate schimbului de idei ale comunității.

Locurile alese de studenți pentru proiectele lor sunt în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea şi Iaşi. Câștigătorii au fost doi tineri de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara. Cei doi au transformat Parcul Botanic din Timișoara într-o zonă sustenabilă – însă doar pe calculator. Mai e mult până când vom învăța să reciclăm, o recunoaște și Ministrul Mediului.

Ministrul Mediului: Suntem departe de a fi eficienți în colectarea deșeurilor electronice și electrice. Suntem departe de a avea un sistem de colectare eficient. Tinerii care au participat la acest concurs își desenează practic viitorul, își desenează orașele în care vor să trăiască, orașele în care vor să trăiască responsabil, să aducă deșeurile în centrele de colectare și să ajute economia circulară.

Amalia Enache: Nu putem să învinovățim doar oamenii că aruncă peste tot sau că ele păstrate în casă aceste deșeuri electrice și electronice sunt periculoase pentru sănătatea noastră, dar trebuie să spunem adevărul, nu prea avem unde să le dăm.

Peste 300 de milioane de calculatoare și laptopuri se produc anual, iar cei mai mulți își înlocuiesc aparatele electronice o dată la doi ani, arată ultimul studiu al Asociației Respo DEEE.

 

Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Boală coronariană