marți - 21martie - 2023
spot_img
AcasăARHITECTURĂCabana Urbană / Întreprinderea Francesca Perani

Cabana Urbană / Întreprinderea Francesca Perani

Mai multe specificații Mai puține specificații

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie de exterior, Fațadă
© Francesca Perani
 

Descriere text oferită de arhitecți. Situat în centrul orașului Albino din Valle Seriana, micro-apartamentul de doar 25 mp a fost proiectat pentru un cuplu local, de origine italiană și persană. Constă în restaurarea completă a unui pridvor deschis, folosit cândva ca zonă de depozitare, învecinat cu o grădină privată.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie exterioara, Caramida, Fatada
© Francesca Perani
 

Atitudinea Francescei Perani față de design este ironică și jucăușă, o arhitectură dedramatizantă cu utilizarea forțată a materialelor sărace, dar puternic caracterizate, culori îndrăznețe și o utilizare deliberată a liniilor diagonale. Cu intenția de a extinde utilizările sezoniere și de a permite altele noi, cabina a fost concepută pentru a oferi o senzație de liniște și intimitate, în concordanță cu natura înconjurătoare, precum și pentru a oferi intimitate față de locația urbană de mare densitate.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie de interior, Ferestre, Masa, Scaun
© Francesca Perani
 

O cabană minimală și multifuncțională situată la nivelul solului, care rezumă funcționalitatea și ingeniozitatea stilistică a spațiului de locuit; o grădină pe acoperiș ca zonă suplimentară în aer liber. Clădirea restaurată reprezintă o extindere a unei vile moderne construite în 1968 de arhitectul Armen Manoukian și renovată de Francesca Perani în 2008. Cu această nouă intervenție, forma exterioară a fost păstrată nealterată, priorizând deschiderile mari și culoarea fațadei „de pământ”; o a doua piele, o nouă nuanță impunătoare și jucăușă caracterizează întreaga restaurare.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Imaginea 46 din 56
Plan
 

O grilă metalică perforată se pliază liber în fața fațadei de sud și definește o grădină triunghiulară exclusivă: o referire declarată deschis la arcadele antice persane și la parasolare adoptată aici și ca răspuns funcțional la nevoia de intimitate.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Imaginea 51 din 56
Secțiunea AA / Secțiunea BB
 

Dimensiunile limitate și îngustimea extremă a clădirii existente au sugerat un interior complet personalizat, în care flexibilitatea și utilizarea multiplă au devenit factori cheie. Designul interior este compus din două zone monocromatice în contrast deschis. Warm OSB (Oriented Strand Board) definește camera de zi (19 mp) ca o suprafață texturată unică, cu pătrunderea veselă a mânerelor din anii 1960 reciclate și a gresului de marmură imprimat folosit în zona bucătăriei.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie de interior
© Francesca Perani
 

O rășină lucioasă de un albastru dramatic, care amintește de indigoul persan, acoperă toate fețele băii, unde apar accesorii și corpuri de iluminat alb strălucitor. Dușul capătă caracter din peretele existent și profită de spațiul exterior privat al grădinii amplasat în fața ușii franceze.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie exterioara, Caramida, Fatada
© Francesca Perani
 

Liniile diagonale definesc designul blatului bucătăriei și ramelor ferestrelor suspendate asigurând un coridor dinamic în care niștele duble din lemn facilitează o conversație frontală. Materialele ieftine, atenția la izolarea termică, flexibilitatea și intimitatea sunt elementele cheie ale acestui proiect, în care arhitectura îndrăzneață, contemporană și cultura iraniană se îmbină creând un sentiment liniștitor de intimitate și căldură.

Urban Cabin / Francesca Perani Enterprise - Fotografie de interior
© Francesca Perani
 

Galeria de proiecte

Vezi toate Afișează mai puțin

Despre acest birou

Citare : „Cabana Urbană / Întreprinderea Francesca Perani” 15 Sep 2021. ArchDaily . Accesat 27 decembrie 2022 . <https://www.archdaily.ro/934449/urban-cabin-francesca-perani-enterprise> ISSN 0719-8884

Cel mai popular site de construcții din lume este acum disponibil în limba ta maternă!

Doriți să răsfoiți ArchDaily China?

dacă

Știați?

Acum veți primi actualizări în funcție de ceea ce urmăriți! Personalizați-vă fluxul și începeți să vă urmăriți autorii, birourile și utilizatorii preferați.

Articolul precedent
Articolul următor
Redactor 3Minute.ro
Redactor 3Minute.rohttps://www.3minute.ro
3Minute.ro este site-ul tău de știri, divertisment, modă muzicală, Flux de Știri și Informații. Vă oferim cele mai recente știri și videoclipuri de ultimă oră direct din site-utile de profil.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Cursuri PMU
Înscrie-te la Curs!

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

Boala cardiovasculara

Ateroscleroza (arterioscleroza)

Boală coronariană

Mâncând o dietă echilibrată